Tradiční astrologie na míru.
Get Adobe Flash player

Recepty ke kávě

Tiramisu

Tiramisu (množství pro rodinnou oslavu) Základ 3 tvarohy 2 kelímky mascarpone  (po 200-250g) 1 kysaná smetana 1 šlehačka cukr moučka dle uvážení + na proložení 1 – 2 pytlíčky piškot Opavia nebo pravých italských (dlouhých) 1 větší hrnek silné kávy (může být i instantní), kterou ochutíme nejlépe Amarettem (tradiční italský mandlový likér – nedoporučuji nahrazovat […]
Čtěte více »

Piškot s jablky a šlehačkou

Piškot s jablky a šlehačkou         (plná verze – myšleno kaloricky) Piškot ( do dortové formy průměru 26 – 28cm) 4   vejce 4  lžíce cukru krupice 4   lžíce hladké mouky 1   lžička prášku do pečiva Oddělíme bílky od žloutků. Bílky v jedné šlehací nádobě ušleháme dotuha, přidáme 2 lžíce cukru a 2-3 minuty šleháme dál, dokud nevznikne tuhý […]
Čtěte více »

Piškot s jahodovým krémem - zvaný "klepák"

Piškot s jahodovým krémem – třívrstvý „klepák“ Piškot ( do dortové formy průměru 26 – 28cm) 4   vejce 4  lžíce cukru krupice 4   lžíce hladké mouky 1   lžička prášku do pečiva Oddělíme bílky od žloutků, bílky v jedné šlehací nádobě ušleháme dotuha, přidáme 2 lžíce cukru a 2-3 minuty šleháme dál, dokud nevznikne tuhý sníh. V druhé šlehací […]
Čtěte více »

Štrůdl Silva

Štrůdl Silva – nepřekonatelný pro všední pečení (na dva záviny) 1 tvaroh 1 Stella nebo Hera nebo dokonce máslo 250g hladké mouky 1 vejce 1 vejce  (rozmícháme v hrnečku na potření) Smícháme v těsto, rozdělíme na dvě části a rozválíme v pláty. Naplníme náplní. Náplň 1kg jablek cukr dle potřeby a sladkosti vstupní suroviny 1 vanilkový pudink dle […]
Čtěte více »

Jablečný závin tažený - a´la babička

Jablečný závin tažený – klasika od babičky Zn.pracné, ale výsledek je velmi slavnostní. Vhodné pro pohoštění tchýně apod. (množství na 2 záviny) Těsto 250g hladké mouky špetka soli 1 vejce 5-6 lžic vody 1 lžíce rozpuštěného másla 1 lžička octa Náplň 1 kg jablek ( spíše kyselejší, jakoby před scvrknutím jsou nejlepší – na chuti […]
Čtěte více »