Tradiční astrologie na míru.
Get Adobe Flash player
Tiramisu

Tiramisu

(množství pro rodinnou oslavu)

Základ

3 tvarohy

2 kelímky mascarpone  (po 200-250g)

1 kysaná smetana

1 šlehačka

cukr moučka dle uvážení

+ na proložení

1 – 2 pytlíčky piškot Opavia nebo pravých italských (dlouhých)

1 větší hrnek silné kávy (může být i instantní), kterou ochutíme nejlépe Amarettem (tradiční italský mandlový likér – nedoporučuji nahrazovat mandlovou trestí apod. chemiemi – to už spíš dejte do kafíčka prostě jen náš český rum – V TÉTO VARIANTĚ TEDY POZOR – NENÍ VHODNÉ PRO DĚTI.

Tvaroh, mascarpone a kysanou smetanu smícháme. Přidáme žloutky ušlehané do pěny s cukrem a nadlehčíme ušlehanou šlehačkou.

Větší pekáček nebo zapékací nádobu vyložíme potravinovou fólií, rozetřeme první, asi 1cm vysokou vrstvu hmoty, mírně do ní zatlačíme vrstvu piškot rychle namočených v ochucené kávě – ne  rozmáchaných! Pak postupujeme tak, že střídáme vrstvu krému, vrstvu piškot dokud nám suroviny stačí.

Přes navrstvený zákusek položíme ještě vrstvu fólie nebo obaly z piškot a zatížíme třeba prkénkem, talířkem apod. Dáme chladit do lednice – nejlépe přes noc. Minimálně ale třeba dopoledne a odpoledne podávat. Pokud nedopřejete piškotům, aby se dostatečně napily, nedostanete Tiramisu z mísy v reprezentativní podobě. Z Tiramisu pak sejmeme fólii, vyklopíme a sejmeme zbývající fólii. Před podáváním posypeme kakaem přes sítko a zapíchneme třeba mátový či meduňková lístek nebo hoblinku čokolády.